SØHESTEMAD
Fysioterapi til børn med tegn på overbelastning, uro, stress og angst
Du skal huske at fodre din SØHEST!
HVAD HAR EN SØHEST MED STRESS AT GØRE?
Her er den korte version:
I vores hjerne, nærmere bestemt i vores krybdyrhjernen, holder mange af vores følelser til. Her ligger to områder, der hedder amygdala og hippocampus. Hippocampus har samme form som en søhest og kaldes derfor søhesten. Søhesten bliver påvirket og vokser af gode, beroligende stoffer som oxytocin, endorfiner og dopamin. Inde i søhesten ligger amygdala, som kaldes for myggen. Myggen er kroppens alarmsystem og påvirkes af stresshormonet kortisol, der næsten kan lamme os. “Myggen er ikke så klog,” Den kan kun fire forskellige ting – den kan slå, flygte, besvime, og den kan få dig til at gå helt i stå.
“Når man er urolig, sover dårligt om natten eller har svært ved at koncentrere sig, er myggen blevet alt for stor, og søhesten blevet alt for lille. Man kan også sige: At Myggen stikker Søhesten.
Derfor handler hele øvelsen for barnet og for forældre og andre omsorgspersoner om at fodre søhesten – altså gøre nogle ting med kroppen og tankerne, der får søhesten til at vokse, så den stressende, stikkende myg kan blive mindre.
Det er IKKE hokuspokus! Søhestemad, tager afsæt i naturvidenskabelig forskning og viden om neurofysiologi, neuroanatomi og psykologi.
Du kan også læse mere på Pernille Thomsen hjemmeside: www.søhestemad.dk