HVAD ER BABYFYSIOTERAPI?

Babyfysioterapi er for din baby i alderen 0-12 måneder.

En tidlig indsats er vigtig og vil give din lille nye baby de bedste forudsætninger for at få god udvikling, rolige nætter og glade dage.

Har din baby symptomer på mistrivsel og/eller har forsinket motorik og brug for hjælp og behandling, så er du i professionelle hænder, hvor tilgangen er evidensbaseret, helhedsorienteret og hvor du som forældre er en meget vigtig del af processen.

Din baby vil få en babyundersøgelse – et Babytjek, som består af:

  1. En masse spørgsmål vedrørende graviditet, fødsel, amning og den første tid.
  2. En grundig undersøgelse af bevægelighed, spændinger i muskler og bindevæv og test af kroppens reflekser.
  3. Vurdering af grundmotorikken, sansebearbejdning og kropslige funktioner.
  4. Observation af amning, hvis denne er påvirket

Fremgangsmåden i forbindelse med behandling af din baby foregår gennem tæt kontakt med din baby, og hvor du som forældre er lige ved siden af hele tiden.

Behandlingen foregår på babys præmisser, og består af nænsomme mobiliseringer og behandling af de muskler, led og bindevæv, som har behov for opmærksomhed.

Behandlingen er, alt afhængig af behov, en kombination af Babyfysioterapi, Kranio-Sakralterapi, mobilisering, massageteknikker og øvelser. Behandlingen tilpasses, så den bliver så effektiv som mulig og er hverken voldsom eller ubehagelig for din baby. Det hele forgår i jeres tempo.

“Et babytjek og behandling har gavnlig effekt på udfordringer med at ligge på maven, motorisk udvikling, favoritside, nedsat bevægelighed, låsning i nakke, ryg eller bækken, kolik, udfordringer med at amme, problemer med søvn og uro, samt andre gener.”

Du vil som forældre blive instrueret og modtage råd og vejledning i:

  • Håndtering af din baby,
  • Sove, bære og ammestillinger
  • Øvelser og stimulation som understøtter behandling og udvikling.